Skip to main content

Liikuntalääkäri lähellä ja Mehiläisen OmaUrheilu

Yhteistyökumppanimme Mehiläinen tarjoaa jäsenillemme OmaUrheilu-palvelun

Kun seuran jäsenellä on tarve vastaanottoajalle huolella valituille yhteistyölääkäreille ja -fysioterapeuteille, ajanvaraus onnistuu helpoiten OmaMehiläinen-sovelluksessa olevan OmaUrheilu-palvelun kautta. Lataamalla sovelluksen ja valitsemalla OmaUrheilussa seuraksesi Turun Urheiluliiton, pääset varaamaan aikoja suoraan valituille asiantuntijoille. Voit myös rekisteröidä perheenjäsenesi OmaUrheiluun. Ohjeet OmaUrheilun aktivoimiseen löytyvät täältä. OmaUrheilusta löytyy myös vaihtuvia etuja, ja rekisteröitymällä tuet samalla seuraasi.

Liikuntalääkäri lähellä -palvelu

Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto on rakentanut yhdessä Mehiläisen kanssa Liikuntalääkäri lähellä -palvelun. Seuramme yhteistyölääkäreinä toimivat liikuntalääketieteen erikoislääkäri Olli J. Heinonen.

Palvelun tarkoituksena on tuoda urheilijoille, valmentajille ja urheilijoiden vanhemmille mahdollisuus konsultoida liikuntalääkäriä matalalla kynnyksellä urheilijan terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Palvelu ei suoraan korvaa lääkäreiden vastaanottoaikoja, mutta sen kautta on mahdollisuus saada asiantuntijoilta vastauksia kysymyksiin ja vinkkejä esimerkiksi siihen, miten asioissa kannattaa edetä.

Näin palvelu toimii

Liikuntalääkäri lähellä -palvelua voi käyttää esimerkiksi silloin, kun urheilijalla, vanhemmilla tai valmentajalla on mielesssään urheilijan terveysteen liittyvä kysymys eivätkä he tiedä, miten toimia. He eivät esimerkiksi ole ihan varmoja, kannattaako varata aika lääkärille vai fysioterapeutille, tai ovat epävarmoja siitä, miten urheilijan terveyteen liittyvässä tilanteessa kannattaa toimia. Tällöin on mahdollista saada yhteys lääkäriin säännöllisissä kenttä- tai etätapaamisissa tai sähköpostin välityksellä.

Edellä mainittu palvelu on tarkoitettu seuraavalle kohderyhmälle:

  • kaikki 10–17-vuotiaat urheilijat,
  • 19–22-sarjan vähintään 3 pisteen urheilijat ja
  • yleisen sarjan vähintään 5 pisteen urheilijat (pistetasot SUL:n tulospistetaulukon mukaisesti).

Lisäksi lääkärit voivat pitää kenttä- tai etätapaamisten yhteydessä tietoiskuja urheilijan terveyteen liittyvistä teemoista. Tietoiskuja voivat tulla kuuntelemaan kaikki seuran jäsenet perheineen. Niiden ajankohdista tiedotetaan erikseen. Tiedot päivitetään tälle sivulle kohtaan Seuraava tietoisku.

Yhteys lääkäriin

  • Tapaaminen lääkärin kanssa: Lääkäritapaamisia on noin kuukauden välein. Suurin osa tapaamisista on etänä Teamsissa, mutta osa voi olla kentälläkin (hallissa tai stadionilla). Tapaamisiin on mahdollista varata n. 15 min keskusteluaikoja. Aikoja on maksimissaan neljä/ilta, ja ne varataan etukäteen (janica.rauma@turunurheiluliitto.fi). Alaikäisten urheilijoiden vanhemmista ainakin toinen tulee aina mukaan tapaamiseen.
  • Kysymykset sähköpostilla: Tapaamisten väliaikoina lääkäreille on mahdollista lähettää kysymyksiä sähköpostilla. Sähköpostiyhteys toimii oman valmentajan välityksellä. Sähköpostikysymyksen voi lähettää myös Janica Raumalle (janica.rauma@turunurheiluliitto.fi), joka välittää kysymyksen eteenpäin lääkäreille. Lääkärit kannustavat ottamaan yhteyttä sähköpostilla matalalla kynnyksellä, jotta ongelmat eivät pitkittyisi esimerkiksi tapaamisaikoja odotellessa.

Lääkäri tavattavissa seuraavan kerran

Etätapaamiset: Maanantaina 4.9. klo 19.00 alkaen vartin välein. Ilmoittaudu etukäteen (janica.rauma@turunurheiluliitto.fi).

Seuraava tietoisku

Etätietoisku: Maanantaina 8.5.2023 klo 19.00 alkaen

Aiheena urheiluvammojen ensiapu ja vammoihin reagointi.

Tietoisku kestää noin 30 min. Sen lopussa on aikaa yleisille kysymyksille. Tietoiskuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikki seuran jäsenet perheineen ovat tervetulleita kuuntelemaan tietoiskua.

Tietoiskun jälkeen on mahdollisuus kahteen henkilökohtaiseen 15 minuutin lääkäritapaamiseen, joihin pitää varata aika (janica.rauma@turunurheiluliitto.fi).

Sponsorit