Skip to main content

Vastuullisuus

Tähtiseura Turun Urheiluliitto on turvallinen seura urheilla ja valmentaa

Turun Urheiluliiton toiminnassa noudatetaan urheiluyhteisön reilun pelin periaatteita sekä voimassa olevaa dopingohjeistoa. Olemme sitoutuneita urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan. Tarjoamme turvallisen toimintaympäristön jokaiselle yksilönä ja yhdenvertaisena seuramme jäsenenä. Seurassamme jokaisella on tasavertaiset mahdollisuuden liikkua ja urheilla. Kannamme ylpeydellä mustakeltaisia seuravärejämme ja käyttäydymme fiksusti niin urheiluareenoilla kuin niiden ulkopuolellakin.

Epäasialliseen käytökseen puuttuminen

Turun Urheiluliitossa on nollatoleranssi kiusaamiselle, häirinnälle, syrjinnälle ja muulle epäasialliselle käytökselle.

Kiusaaminen on tahallista ja toistuvaa, pitkään jatkuvaa ja systemaattista toisen kielteistä kohtelua, loukkaamista, mitätöintiä ja alistamista.

Syrjintä tarkoittaa ihmisten eriarvoista kohtelua jonkin henkilökohtaisen ominaisuuden kuten iän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, terveydentilan, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Häirinnällä tarkoitetaan toiseen henkilöön kohdistuvaa epäasiallista ja huonoa kohtelua. Häirintää on sellainen käytös,  jota voidaan pitää henkilön arvon ja koskemattomuuden tarkoituksellisena tai tosiasiallisena loukkaamisena siten, että luodaan uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai hyökkäävä ilmapiiri.

Seuramme valmentajat ovat sitoutuneet toimimaan seuran reilun pelin sääntöjen mukaan. Jokainen toimintaamme osallistuva lasten kanssa toimija allekirjoittaa seuramme eettiset toimintaperiaatteet.

Oletko kohdannut epäasiallista käytöstä seuratoiminnassamme?

Kerro meille heti, jos kohtaat epäasiallista käytöstä yleisurheilutoiminnassamme. Käsittelemme kaikki saamamme ilmoitukset niiden vaativalla vakavuudella. Esiin tulleet tilanteet ratkaistaan jokaista osapuolta kuunnellen. Turun Urheiluliiton kurinpitotoimista ja niiden yhteydessä annettavista rangaistuksista vastaa seuran johtokunta.

Voit olla epäasiallista käytöstä kohdatessasi yhteydessä seuramme yleisurheilutoimenjohtaja Antti Leskiseen (antti.leskinen@turunurheiluliitto.fi tai 040 832 4281) tai seuran toiminnanjohtaja Riikka Visaan (riikka.visa@turunurheiluliitto.fi tai 040 514 4836).

Toimintamalli epäasialliseen käytökseen puuttumiseksi Turun Urheiluliitossa

Voit myös kertoa kokemuksistasi nimettömästi täällä. Huomioithan, että asian käsittely voi vaikeutua, mikäli emme tiedä asian osallisten henkilöllisyyttä. Emme myöskään pysty informoimaan sinua asian etenemisestä, ellet jätä meille yhteystietojasi.

Jos haluat keskustella ulkopuoliselle taholle luottamuksellisesti tai nimettömästi kohtaamastasi epäasiallisesta käytöksestä, otathan yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin -palveluun. Palvelu tarjoaa ilmaista tukea puhelimessa ja chatissa.

Rikostaustaote ja sen tilaaminen

Rikostaustaotteella tarkoitetaan rikosrekisteriotetta, joka on tarkoitettu esitettäväksi työnantajalle, viranomaiselle, oppilaitokselle tai vapaaehtoistoiminnan järjestäjälle Suomessa, kun henkilö ryhtyy toimimaan alaikäisten kanssa.

Rikostaustaoteen tilausohje yleisurheilujaoston lasten ja nuorten kanssa toimiville

Lue lisää Oikeusrekisterikeskuksen sivuilta

Nettilinkkejä

  • Suomen Urheilun Eettinen Keskus (SUEK) edistää eettisesti kestävää urheilukulttuuria yhdessä muiden kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. www.suek.fi
  • Epäilyt doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa voit ilmoittaa Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen ILMO-palvelussa
  • Et ole yksin -verkkokoulutus valmentajille ja muille seuratoimijoille. Verkkokoulutukseen pääset täältä.
  • Vastuullinen valmentaja verkkokurssi

Sponsorit