Skip to main content

Nuorisourheilu

Laadukasta harraste- ja kilpaurheilutoimintaa lapsille ja nuorille

Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto on lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura, joka tarjoaa ympäri vuoden laadukasta harraste- ja kilpaurheilutoimintaa lapsille ja nuorille.

Harjoittelemme kesäisin pääosin Paavo Nurmen Stadionilla ja talvisin Kupittaan Urheiluhallilla sekä Turun alueen koulujen liikuntasaleissa. Ohjauksesta ja valmennuksesta vastaavat seuramme koulutetut valmentajat.  

Alla olevassa kohdassa ”harjoitusajat- ja paikat” mainittuihin juniorivalmennus- ja perusryhmiin voi tulla kokeilemaan ympäri vuoden ilman ennakkoilmoittautumista. Näiden ryhmien harjoitusaikoja ja mahdollisia muutoksia päivitetään alla olevaan listaukseen. Lisätietoja näistä ja muista ryhmistä löytyy toimintojen omilta sivuilta.

Tietoa nuorisourheilusta

Harjoitusajat ja -paikat

Lokakuun alusta kaikki harjoitukset siirtyvät Kupittaan urheiluhalliin ja Vasaramäen kouluun.

Mukaan ryhmiin voi tulla kokeilemaan ympäri vuoden ilman ennakkoilmoittautumista.

 • 2016 syntyneet harjoittelevat maanantaisin Kupittaan urheiluhallissa klo 17.00–18.30 ja lauantaisin Vasaramäen koululla klo 10.30–12.00.  HUOM! La 9.12 koko ryhmä osallistuu Tonttukisoihin, ei harjoituksia.
 • 2015 syntyneet harjoittelevat tiistaisin Kupittaan urheiluhallissa klo 17.00–18.30 ja lauantaisin Vasaramäen koululla  klo 11.30–13.00. HUOM! La 9.12 koko ryhmä osallistuu Tonttukisoihin, ei harjoituksia.
 • 2014 syntyneet harjoittelevat keskiviikkoisin Kupittaan urheiluhallissa klo 17.00–18.30  ja lauantaisin Vasaramäen koululla klo 12.30–14.00. HUOM! La 9.12 koko ryhmä osallistuu Tonttukisoihin, ei harjoituksia.
 • 2013–2011 syntyneiden perusryhmä harjoittelee tiistaisin klo 17.00–18.30 Kupittaan urheiluhallissa.
 • 2010–2007 syntyneiden perusryhmä harjoittelee maanantaisin klo 18.00–19.30  Kupittaan urheiluhallissa.

Ryhmät kokoontuvat Kupittaalla alaovella ”matoa” vastapäätä ja Vasaramäen koululla myös ulko ovella.

Huom! Lauantaisin Vasaramäen koululla ollaan aina 30min ulkona. Osoite on Lehmustie 7.

Muistathan säänmukaiset vaatteet ja juomapullon.

Lisäinfoa yllä mainituista ryhmistä sekä kilparyhmistä voi kysellä Camilla Nakolinnalta camilla.nakolinna@turunurheiluliitto.fi, 040 900 7881

Harrastuksen aloittaminen

Yllä mainituissa juniorivalmennusryhmissä tai perusryhmän harjoituksissa saa käydä kokeilemassa kaksi kertaa maksutta ilman ennakkoilmoittautumista.

Kokeilukertojen jälkeen lapsen tiedot (nimi, syntymäaika, kotiosoite, vanhemman sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä missä ryhmässä lapsi on aloittanut) tulee ilmoittaa seuramme toimistopäällikkö Riitta Hyväriselle osoitteeseen riitta.hyvarinen@turunurheiluliitto.fi.

Tämän jälkeen Riitta lähettää sähköpostitse aktivointilinkin MyClub-jäsenrekisteriin sekä ohjeet Suomisport-järjestelmään liittymiseksi. Seuran viestintä ja laskutus tapahtuvat MyClubin kautta.

Kilpailulisenssi ja lisenssivakuutus

Suomen Urheiluliiton lisenssit sekä niihin liitettävät tuotteet (Sporttiturva-vakuutus) ostetaan Suomisportin kautta. Suomisport on olympiakomitean tuottama palvelu, jota käyttää 64 lajiliittoa. Tämä mahdollistaa useiden eri lajien lisenssien hallinnoimisen saman palvelun kautta.

Seura ostaa kaikkien urheilijoiden/harrastajien lisenssit kootusti.

Suomisport toimii vahvalla tunnistautumisella, joten ennen kuin seura voi ostaa lisenssin uudelle harrastajalle, jokaisen tulee luoda palveluun oma tili. Valitettavasti seura ei voi tehdä tätä urheilijoiden puolesta. Alaikäisten urheilijoiden kohdalla jommankumman vanhemmista tulee tehdä ensiksi oma tili, johon huollettavat lisätään. Huomioikaa, että lapsi voi olla järjestelmässä vain toisen vanhemman tilillä.

Jos et ole aiemmin kirjautunut Suomisportiin, toimi seuraavasti:

 • Mene osoitteeseen https://info.suomisport.fi/
 • Klikkaa kirjaudu.
 • Luo kertakirjautumiskoodi. Saat koodin antamaasi puhelinnumeroon tai  sähköpostiosoitteeseen.
 • Luo itsellesi tili ja täytä perushenkilötiedot. Tilin luomisen jälkeen saat koodin, jossa varmennat tilisi.

Peruskäyttäjä kirjautuu Suomisport-palveluun aina kertakirjautumiskoodilla.

 • Kun olet luonut tilisi, lisää huollettavat omalle tilillesi. Valitse oikeasta yläkulmasta oma tili ja lisää huollettavat.
 • Kun olet luonut tilin ja lisännyt lapsesi Suomisport-palveluun, ilmoita lapsesi lisenssinostoa varten omalta etusivultasi kohdasta etsi tapahtumia hakusanalla ”TuUL ilmoittautuminen Suomisport järjestelmään”. 
 • Täysi-ikäiset urheilijat ilmoittavat luonnollisesti itsensä.

Kauden 2024 kilpailulisenssiin sisältyy Sporttiturva-vakuutus kaikilla 2011 ja sitä myöhemmin syntyneillä. Kaikki 2010 ja sitä aiemmin syntyneet huolehtivat itse omasta vakuutuksestaan, eli he eivät ole seuran tai Suomen Urheiluliiton vakuuttamia.

On erittäin tärkeää, että jokainen huolehtii itselleen urheilussa voimassa olevan, riittävän kattavan vakuutuksen, esimerkiksi joko SUL:n tarjoaman Sporttiturvan tai oman sairaus-/tapaturmavakuutuksen.
Sporttiturva-vakuutuksen ostaminen onnistuu Suomisport-tilin kautta. Vakuutuksen voit ostaa omalta etusivultasi kohdasta haluan täydentää ostamaani pelipassia/lisenssiä vakuutuksella. Valitse pelkkä vakuutus; lisenssin maksaa seura. Vakuutuksen ostaminen onnistuu vasta, kun vuoden 2024 lisenssi on voimassa.

Kauden 2024 lisenssit ovat voimassa 1.10.2023–30.9.2024.

Vahingon sattuessa-ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksessa.

Tarkemmat tiedot vakuutuksista löytyvät https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Sponsorit