Skip to main content

Yleisurheilukoulut, 3–8-vuotiaat

Tervetuloa yleisurheilemaan!

Yleisurheilukoulut on tarkoitettu 3–8-vuotiaille harrastuksen aloittaville tai jo lajia harrastaneille lapsille. Yleisurheilukoulussa tutustutaan laajasti eri yleisurheilulajeihin. Harjoittelussa keskitytään yleisurheilun perustaitoihin: juoksemiseen, hyppäämiseen, heittämiseen ja oman kehon hallintaan. Taitoja harjoitellaan osin pelien ja leikkien avulla. Tavoitteena on synnyttää innostus urheilua kohtaan ja tarjota jokaiselle lapselle positiivinen liikuntakokemus turvallisessa ympäristössä.

Turun Urheiluliiton yleisurheilukoulut ovat kausiluonteisia, ja ne alkavat kolmesti vuodessa: keväällä, kesällä ja syksyllä. Kevät- ja syyskauden pituus on 14 viikkoa. Kesäkaudella järjestetään 5, 8 ja 10 viikon yleisurheilukouluja. Harjoituksia on kaudesta riippuen 1–2 kertaa viikossa. Mukaan toimintaan voi liittyä uusien ryhmien alkaessa tai kesken kauden. Ilmoitamme uusien ryhmien alkamisajankohdista tällä sivulla. Ryhmiin ilmoittaudutaan MyClubin kautta. Ilmoittautuminen alkaa muutamaa kuukautta ennen uuden kauden alkua.

Vapaita paikkoja kevään ryhmistä voi tiedustella osoitteesta emmi.valtonen@turunurheiluliitto.fi

Koulujen saleissa harjoitteleviin yleisurheilukouluryhmiin otetaan enintään 20 ja hallilla harjoitteleviin enintään 22 lasta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmät toteutuvat, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Ilmoittautuneille lähetetään lisää tietoja ryhmistä noin viikkoa ennen toiminnan alkua. Mukaan harjoituksiin tarvitaan juomapullo, sisäliikuntavarusteet sekä iloista mieltä. Kupittaan hallin harjoituksissa käytetään lenkkareita, koulujen saleissa jumpataan paljain jaloin tai jumppatossuin.

Kevään 2023 ryhmät

Kevään yleisurheilukouluja järjestetään Martin ja Vasaramäen kouluilla sekä Kupittaan urheiluhallissa. Harjoitukset alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 17. Hiihtolomaviikolla (vk 8) ei pidetä harjoituksia.

2018–2019 syntyneet

– Ryhmä 1 Harjoitukset Martin koululla keskiviikkoisin klo 16.15–17.00. Harjoitukset alkavat ke 18.1.

2017–2018 syntyneet

– Ryhmä 1 Harjoitukset Vasaramäen koululla lauantaisin klo 10–11. Harjoitukset alkavat la 21.1.

– Ryhmä 2 Harjoitukset Martin koululla keskiviikkoisin klo 17–18. Harjoitukset alkavat ke 18.1.

2015–2016 syntyneet

– Ryhmä 1 Harjoitukset Kupittaan Urheiluhallissa maanantaisin klo 17–18. Harjoitukset alkavat ma 16.1.

– Ryhmä 2 Harjoitukset Kupittaan Urheiluhallissa torstaisin klo 17–18. Harjoitukset alkavat to 19.1.

Harjoitusmaksut

Kevään ja syksyn yleisurheilukoulut:

  • Hinta on 120 € / kausi.

Kesän yleisurheilukoulut:

  • 10 vk yu-koulu: 95 €
  • 8 vk yu-koulu: 80 €
  • 5 vk yu-koulu (harjoitukset 2 kertaa viikossa): 95 €

Hinnat sisältävät ohjatut harjoitukset, lisenssin ja yleisurheilukoulun t-paidan.

Lisätietoja kevään ja syksyn yleisurheilukouluista antaa Emmi Valtonen, 044 3408206, emmi.valtonen@turunurheiluliitto.fi

Sponsorit