Skip to main content

Harjoittelu

Nyrkkeilyä Turun Urheiluliitossa

Kilpanyrkkeilijöitä valmentavat Turun Urheiluliitossa päävalmentaja Kalevi Javanainen sekä nuorten vastuuvalmentaja Nina Petander.

Nyrkkeily on monipuolinen, kokonaisvaltainen ja haastava laji, jossa sekä keho että mieli joutuvat kovalle koetukselle. Monille tulee yllätyksenä, kuinka vaativa tekniikkalaji nyrkkeily pohjimmiltaan on. Nyrkkeilyä on verrattu jopa tanssiin, sillä rytmitajusta ja kehon koordinaatiokyvystä on hyötyä molemmissa lajeissa.

Kilpanyrkkeilyn harjoitusajat

Tiistai ja torstai klo 16.30–17.45
Lauantai klo 10.00–11.15

Muiden päivien treeneistä lisätietoa valmentajilta.

Mukaan treenaamaan voi tulla niin omaksi ilokseen kuin kilpailumielessäkin

Juniorinyrkkeily

Juniorinyrkkeilyssä opetellaan perustekniikoita

Nyrkkeilystä kiinnostuneiden nuorten on mahdollista tulla kokeilemaan lajia Turun Urheilulittoon joko 11-14-vuotiaille suunnattuun harrasteryhmään tai 6-10-vuotiaille tarkoitettuun nyrkkeilyleikkikouluun, joka toimii Vilperi-Box -konseptin mukaisesti. Ryhmistä on mahdollista siirtyä perusteknikoiden läpikäymisen jälkeen nuorten jatkoryhmään, kuntonyrkkeilyyn tai kilpanyrkkeilyyn, jos haluaa lisää haasteita ja useampia viikkotreenejä.

Harrasteryhmä muistuttaa kuntonyrkkeilyä, mutta harjoitteet on suunnattu nuoremmille ja eri tekniikoita käydään läpi perusteellisemmin. Nyrkkeilyleikkikoulussa lapset pääsevät tutustumaan nyrkkeilyyn leikinomaisissa harjoitteissa, joissa muun muassa hypitään narua, lyödään säkkiä ja valmentajan pitämiä pistehanskoja, sekä tehdään lihaskuntoharjoitteita. Myös erilaiset leikit ja hipat kuuluvat ohjelmaan.

Ideat lapsille ja nuorille tarkoitettuihin ryhmiin ovat tulleet hyvistä kokemuksista Turun Urheiluliiton lasten urheilukoulussa, jossa lapsille tarjotaan mahdollisuuksia tutustua eri lajeihin. Nyrkkeilyharjoitukset parantavat kehon koordinaatiota, ja perusliikkumistaitojen monipuolinen opettelu kuuluu olennaisena osana junioreiden harjoitteluun.

Jos taloudellinen tilanne tekee kausimaksujen suorittamisesta hankalaa, on niihin mahdollista hakea avustusta. Hakemuslomake löytyy alla olevan linkin takaa
Linkki vapaaoppilaspaikan hakemuslomakkeeseen

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on monipuolinen laji, johon Turun Urheiluliitossa lisää mielenkiintoa tuovat vaihtuvat ohjaajamme, joista jokaisella on aina omanlaisensa harjoitukset. Laji sopii kaikille ikään, kuntoon, sukupuoleen ja kokoon katsomatta. Kuntonyrkkeilyssä käy harrastajia aina yläasteikäisistä eläkeläisiin, ja treenitahtia voi vaihdella rauhallisesta rankkaan oman kunnon mukaan.

Harjoitukset ovat aina itsenäisiä kokonaisuuksia, eivätkä vaadi säännöllistä osallistumista aikaisempiin harjoituksiin. Salilla voi siis käydä oman aikataulun mukaan kolme kertaa viikossa tai vaikka kerran kuukaudessa. Mukaan tarvitset vain mukavat sisäliikuntavarusteet, muut välineet saa alkuun lainaan salilta. Salilta on myös mahdollista ostaa perusvälineitä, kuten käsisiteitä, hanskoja ja hyppynaruja.

Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan! Tutustumiskerta on maksuton. Sisään pääsee kun paikalle tulee ajoissa, ja kutsuu liikuntatilojen kulkuportin vieressä olevasta summerista jonkun salilta avaamaan portin.

Harjoitusajat

KUNTONYRKKEILY yli 15-vuotiaat

Tiistai klo 17:50 – 18:50
Torstai klo 17:50 – 18:50
Lauantai klo 11:00 – 12:30

KILPANYRKKEILY yli 15-vuotiaat

Huom! Valmentajat ilmoittavat tarkemmin mahdollisista tauoista ja poikkeuksista harjoituksiin.

Tiistai klo 16:30 – 17:45
Torstai klo 16:30 – 17:45
Lauantai klo 10:00 – 11:15

JUNIOREIDEN SUNNUNTAIRYHMÄT alle 15-vuotiaille

Jatkoryhmä 11-14 -vuotiaille klo 11.30 – 12.45 (jatko- ja kilparyhmään siirtymisestä sovitaan valmentajan kanssa)

Harrasteryhmä 11-14 -vuotiaille klo 13:00 – 13:55
Nyrkkeilyleikkikoulu 6-10 -vuotiaille klo 14:00 – 15:00

Kaikki harjoitukset pidetään liikuntakeskus Alfassa osoitteessa Raunistulantie 15, Turku

JUNIOREIDEN MAANANTAIRYHMÄ alle 15-vuotiaille

Harrasteryhmä 11-14 -vuotiaille klo 18:30 – 19:30

Huom! Harjoitukset pidetään Itäharjun kuntosalin kamppailutilassa osoitteessa Kalevantie 17, Turku (käynti sisäpihan puolelta).