Skip to main content

Meistä

Keitä olemme

Turun Urheiluliiton keilailujaosto on yksi kahdeksasta Turun Urheiluliiton lajijaostosta. Koko Turun Urheiluliittoon kuuluu lähes 5000 jäsentä. Jaostomme on jäsenenä Turun keilailuliitossa, joka puolestaan on Suomen keilailuliiton jäsen. Näin voimme toimia koko Suomen mittakaavassa mm. osallistumalla eri kilpailuihin.

Meitä on yli 30 innokasta keilaajaa. Nuorin kouluikäinen ja vanhin jo 90 täyttänyt. Eli keilailua voi harrastaa iästä riippumatta. Monille keilailu on vuosikymmeniä kestävä harrastus.

Historia

Turun Urheiluliitto on vuonna 1901 perustettu yleisseura. Seuran tarkoituksena on edistää liikunnan ja urheilun harrastamista toiminta-alueellaan. Kahdeksan eri jaoston jäsenmäärä on ollut viime vuosina lähes 5000. Turun Urheiluliitossa urheillaan ja liikutaan kilpaillen ja harrastaen.

Lyhyt läpileikkaus keilailujaoston perustamisesta

Turun Urheiluliitto on kaupungin ensimmäinen seura, jonka ohjelmaan kuului keilailu. Tämä tapahtui vuonna 1928. Seuramme perustajat ovatkin olleet varsin merkittävässä roolissa keilailuharrastuksen tuomisessa Turkuun ja aina Turun Keilailuliiton perustamiseen vuonna 1929. Harrastustoiminta lähti käyntiin vilkkaana ja jo alkuaikoina keilaamassa oli jaostomme riveissä niin miehiä kuin naisia.

Sotavuodet hiljensivät rakkaan harrastuksemme moniksi vuosiksi, mutta laji koki taas keskuudessamme uuden nousun vuonna 1953, kun nykyiselläänkin toimiva Aninkaisten keilahalli rakennettiin konserttitalon alakertaan. Harrastuksen suosiosta kertoi sekin, että vaikka viikkokilpailuja pelattiin viikonloppuisin kolmena päivänä aina kello 22 asti illalla, ei kaikille halukkaille tahtonut riittää paikkoja kilpailueristä.

Keilailu lajina ammattimaistui voimakkaasti 60- ja 70-luvuilla ja viimeistään vuonna 1971 Kupittaan urheiluhallin yhteyteen perustettu Kupittaan keilahalli kasvatti jäsenmääriä keilailun parissa koko Turun alueella. 80- ja 90-luvulla seuramme toiminta oli vireää uskollisten jäsentensä ansiosta ja erityisesti veteraanit saavuttivat menestystä.

Vuosituhannen vaihteessa seurassamme alkoi vahva panostus junioritoimintaan ja saimme monia nuoria jäseniä seuramme riveihin. Kiitos tälle työlle, näistä junioreita onkin nykypäivään tultaessa kasvanut uusi sukupolvi, joka nyt saa viedä maineikasta seuraamme kohtia uutta menestystä.