Skip to main content

Turku Touring Pyöräily on koko perheen reipas ja hyväntuulinen pyöräilytapahtuma

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Turku Touring Pyöräily sunnuntaina 11.8.2024

Turku Touring Pyöräily on koko perheen reipas ja hyväntuulinen pyöräilytapahtuma. Olemme matalan kynnyksen kuntoilutapahtuma, jossa voit niin satunnaisena sähköpyöräilijänä aivan aktiiviharrastelijaan valita monipuolisesta reittivalikoimasta itsellesi tai seurueellesi sopivin matka oli tavoitteenasi ajaa 60 kilometriä hyvässä seurassa tai 200 kilometriä vauhdikkaassa keskinopeusryhmässä. Kaikki on sinusta kiinni!

Osallistuminen ei edellytä huippuvarusteita, joten voit ilmoittautua mukaan melkeinpä millaisella pyörällä tahansa. Ainoastaan pyöräilykypärä on pakollinen varuste. Tule viettämään pyöräilykauden kohokohta Suomen Turkuun! Tapahtumakeskuksena toimii vuonna 2024 Turun Tuomiokirkko.

Matkojen varrella näet Turun ja sen lähikuntien historiallisia nähtävyyksiä. Kyseessä on Varsinais-Suomen suurin pyöräilytapahtuma, jossa kaikenikäiset sekä -tasoiset pyöräilijät ovat tervetulleita aktiiviharrastajista työmatkapyöräilijöihin. Tapahtuman järjestää Turun Urheiluliiton pyöräilyjaosto.

Kuvia viime vuosien tapahtumista tästä.

Mikäli et sivuilta löytänyt vastausta etsimääsi, haluat jättää yhteydenottopyynnön tai mahdollisessa ongelmatilanteessa voit lähettää kyselyn osoitteeseen turkutour@turunurheiluliitto.fi

Ota seurantaan sosiaalisen median kanavamme! Tägää omaan julkaisuusi #turkutouring sunnuntaina.

Vapaaehtoiseksi tapahtumaan? Lue lisää >

Osallistujien opas Tour 100 & Tour 60Osallistujien opas Tour 200

95 % suosittelee Turku Touring Pyöräilyä tuttavilleen vuoden 2023 palautekyselyn mukaan

Tietoa Turku Touring Pyöräilystä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu osoitteessa https://tuul.tapahtumiin.fi

Sivustolla voit ilmoittautua kaikkiin Turku Touring Pyörailyn reitteihin. Tervetuloa!

S-etukortilla ilmoittautumisen yhteydessä 5€ alennusta. Edun lisäksi ei bonusta. Etu ei ole voimassa jälki-ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumismaksut 2024

Matka

-30.6.

1.7.-4.8.

5.8.-11.8.

Tour 60 40€ 50€ 60€
Tour 100 55€ 65€ 75€
Tour 200 65€ 75€ 85€

Ilmoittautuminen sisältää:

 • Ruoka- ja/tai juomahuollon huoltopisteillä
 • Numeron ja kiinnitystarvikeet
 • Maalissa ruokatarjoilu
 • T100 ja T200 soppa- tai puurotarjoilu yhdellä huoltopisteellä
 • Pyörähuolto reitin varrella (varaosat maksetaan erikseen)
 • T200 moottoripyörä turvaamassa vauhtiryhmän ajon
 • Mitali jokaiselle maaliin saapuneelle

Ryhmäilmoittautuminen

Yhdessä on mukavampi polkea, joten ilmoittaessasi mukaan 3 pyöräilijää samalle matkalle, voit ilmoittaa neljännen ilmaiseksi.
Ilmoita neljäs ilmoitettava ryhmänjohtajaksi Eventio-palvelussa, jos haluat hyödyntää alennuksen.

Jälki-ilmoittautuminen

Netti-ilmoittautuminen päättyy pe 9.8.klo 23:59. Jälki-ilmoittautua voit vielä tapahtumakeskuksella. Siellä maksutapana käy kortti- ja lähimaksu tai kuntosetelit. Jälki-ilmoittautuminen suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä. Alennukset eivät ole jälki-ilmoittautumisen aikana voimassa.

Numeroiden haku

Numeroita voi hakea jo lauantaina Turun Tuomiokirkontorilta osallistujien oppaassa kerrottuna ajankohtana. Huom! Ennen tätä ajankohtaa emme jaa numeroita. Numeron voi hakea myös ennen lähtöä. Aikataulut tarkemmin osallistujan oppaassa.

Osallistumisoikeuden siirtäminen

Jos joudut vamman tai sairauden takia perumaan osallistumisesi, siirrämme osallistumisoikeutesi vuodelle 2025. Siirto edellyttää, että lähetät kopion lääkärintodistuksesta osoitteeseen eeli.salow@gmail.com tai postitse Turun Urheiluliitto ry / Turku Touring Pyöräily, Linnankatu 36, 20100 TURKU. Siirron voi tehdä vain itselleen ja vuodeksi eteenpäin. Osallistumatta jättämisestä ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

Meillä käyvät seuraavat maksuvälineet:

Reitit

Turku Touring Pyöräilyn reittivalikoima

Ilmoittaudu mukaan https://tuul.tapahtumiin.fi/fi/ 

Vuonna 2024 ajetaan T60, T100 ja T200. Tervetuloa mukaan ajamaan Varsinais-Suomen parhaimpia pyöräilyreittejä!

Tour 60

Tour 60 on reiteistämme kaikista paras hinta-laatusuhteeltaan. Uudistetulla reitillä päästään maistamaan Varsinais-Suomalaista kaunista maaseutua, mutta matka ei kuitenkaan päätä huimaa. Matka sopii parhaiten juuri jokapäiväiselle pyöräilijälle tai satunnaiselle työmatkapyöräilijöille. Reitillä kuljetaan suurimmilta osin rauhallisia teitä pitkin tai vaihtoehtoisesti kevyen liikeenteen väylällä. Tarkista ajankohtaisin hintaportaamme ja säästä varaamalla matka hyvissä ajoin.

 • Lähtö klo 11:00
 • Pituus noin 60 km
 • Nousumetrit –
 • Huoltopisteet 1-2
 • Miniminopeus 15 km/h
 • Linkki karttaan
Vaikeustaso

Tour 100

Turku Touring Pyöräilyn klassikkoreitti ajetaan jälleen kerran uudistettuna! Uudistetulla reitillä yhdistää maalaismaisemia ja mutkittelevia metsän laitamilla meneviä pikkuteitä. Reitin varrella voit pysähtyä täydentämään energiavarastoja kolmella huoltopisteellä, joista yhdellä on puurotarjoilu. Reitti sopii aktiivipolkijalle. Varaa nyt matkasi hyväntuuliseen Turku Touring Pyöräilyyn.

 • Lähtö klo 11:00
 • Pituus noin 100 km
 • Nousumetrit –
 • Huoltopisteet 3
 • Miniminopeus 17 km/h
 • Linkki karttaan
Vaikeustaso

Tour 200

Tour 200 on nimensä veroisesti pisin matkamme ja ehdottomasti niille, jotka haluavat nähdä lähestulkoon koko Varsinais-Suomen. Matka toteutetaan ryhmäajona, jota johtaa Turun Urheiluliiton ajokapteenit, joilla on pitkä kokemus turvallisesta ryhmäajosta. Vauhtiryhmiä on neljä: 27 km/h, 30 km/h, 33 km/h ja 36 + km/h. Tule viettämään ikimuistoinen pyörämatka Suomen Turkuun!

 • Lähtö klo 8:30
 • Pituus noin 200 km
 • Nousumetrit –
 • Huoltopisteet 5
 • Miniminopeus 27 km/h
 • Linkki karttaan
Vaikeustaso

GPX-tiedostot voi ladata itselleen komoot-palvelun kautta. Nämä ovat ”linkki karttaan” alaisina. Vastaamme mielellämme kyselyihin, jos reittivalinta mietityttää osoitteessa turkutour@turunurheiluliitto.fi

Reitit voivat muuttua ennen tapahtuman ajankohtaa.

Kuvia viime vuosien tapahtumista tästä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Turku Touring Pyöräily oikein on?

Turku Touring Pyöräily kokoaa yhteen kaikenlaisia pyöräilijöitä aktiiveista työmatkapyöräilijöihin. Toisin sanoen kaikki pyöräilijät ovat tervetulleita pyöräilemään ja meillä on tuotteet kullekin polkijalle! Turku Touring Pyöräilyssä ei käytetä ajanottoa ja heti alussa voi pyöräillä omaa vapaata vauhtia. T200 on puolestaan hyvä valinta aktiiviharrastajille.

Uskallanko mukaan, jos en ole aktiivipyöräilijä?

Tervetuloa mukaan! Meillä pyöräilee kaikenlaisia pyöräilijöitä työmatkapyöräilijöistä maantiepyöräilijöihin.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Ajetaanko tapahtuman aikana porukassa?

Ajaja saa itse päättää haluaako ajaa mukana porukassa vai ilman. Porukassa meno on yleensä vaivattomampaa kuin yksin ja samalla voi tutustua uusiin ihmisiin! T200 ajetaan ohjatuissa vauhtiryhmissä.

Mitä tapahtuu, jos rengas menee puhki ajon aikana?

Kullakin reitillä kulkee huoltoautoja, joissa on mukana varasisureita ja työkaluja renkaan vaihtoon. Autot kulkevat pyöräilijöiden mukana ja jokaiselle ajajalle annetaan huoltoauton yhteystiedot numeron haun yhteydessä. Varaosista peritään maksu.

Onko reitit merkitty hyvin?

Reitit merkitään nuoliopastein näkyvälle tienosuudelle. Opasteiden puuttuessa mennään mitä todennäköisemmin suoraan. Liikeenteenohjaajat neuvovat osallistujia, jos reitti ajautuu kevyen liikeenteen väylälle. Reitit voi halutessaan siirtää omaan pyöräilytietokoneeseensa: OHJE. Ulkopaikkakuntalaisilla voi olla ongelmia reitin GPX-tiedoston lataamisessa. Reitit voi ladata komoot-palvelusta, jonka linkit ovat reitit-sivulla. Reitit-sivuilla on Google Maps versio kustakin reitistä. Mobiililla saat siirrettyä reitit navigointisovellukseen painamalla oikeasta yläkulmasta

Yhteistyöt ja media

Tietoa kolmansille osapuolille yhteystiedoista

Media

Yhteydenottopyynnöt sähköpostitse osoitteisiin:

Pyöräilyjaoston puheenjohtaja Henry Rinteelä: henry.rinteela@turunurheiluliitto.fi

Tapahtumasähköposti: turkutour@turunurheiluliitto.fi

Yhteistyökumppanuudet

Turku Touring Pyöräily on monien Varsinais-Suomen alueella toimivien yritysten ja järjestöjen yhteistyöllä järjestetty kuntopyöräilytapahtuma. Haluatko mukaan hyvään joukkoon? Ota meihin yhteyttä:

Pyöräilyjaoston puheenjohtaja Henry Rinteelä: henry.rinteela@turunurheiluliitto.fi

Vapaaehtoiseksi tapahtumaan?

Haluatko olla mukana tukemassa nuorisopyöräilyä ja Varsinais-Suomen suurinta pyöräilytapahtumaa?

Turku Touring Pyöräily on useiden kymmenien vapaaehtoisten järjestämä tapahtuma ja juuri he tekevät tapahtumasta ainutlaatuisen. Turku Touring Pyöräily järjestetään sunnuntaina 11.8.2024 ja kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä. Tehtävät eivät ole fyysisesti raskaita ja mukaan pääsee matalalla kynnyksellä! Ilmoittautumisen viimeinen päivämäärä on perjantaina 9.8.2024.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: https://www.lyyti.in/TTP24_Ilmoittaudu

Mikäli heräsi kysymyksiä vapaaehtoistyöstä, laita tiedustelu osoitteeseen eeli.salow@gmail.com

Vapaaehtoisia tarvitaan seuraavissa tehtävissä:

 • Liikeenteenohjaus
 • Tehtävät tapahtumapaikalla
 • Ruokahuollon tehtävät*
 • Moottoripyöräkuski*
 • Huoltoautokuski**
 • Ajokapteeni T200**

* Laita kyselyä mahdollisesta paikasta osoitteeseen eeli.salow@gmail.com, mutta jos paikka on tiedossa laita ilmo sisään

** Vain Turun Urheiluliiton jäsenille

Turku Touring Pyöräilyn menossa mukana: